Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са

...
Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са
Коментари Харесай

Манолова за родния "Магнитски": Онемях, надминаха и Борисов!

" Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че Политическа партия и Асен Василев са способни на подобен закон за наказателните описи. Но е реалност и нека се вразумят и не го внесат в Народното събрание. Как ще пишеш закон за частна ДАНС към Министерски съвет, добродушно наречена Консултативен съвет, за сформиране на наказателни описи за бизнеса, партийни съперници и всеки неуместен?! " Тази рецензия против решението на Асен Василев за основаването на Консултативен съвет, на който да се сформират наказателни описи за бизнеса и така нататък, насочи Мая Манолова в обществените мрежи.

Как ще " браниш " националната сигурност, като нарушаваш фундаментални правила в правото?! Как ще изземваш благосъстоятелност без съд?! Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, господин Василев?! Вие идвахте в Комисията по проверката да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, само че не разреших да се пристъпва закона. Сега сте вицепремиер - накажете отговорните и злоупотребявалите, само че не като погазвате правото. Като правист Ви приканвам - спрете да потъпквате Конституцията и уважавайте върховенството на правото! Защото след наказателните описи какво следва - наказателни отряди? Частна войска? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт? ", написа още тя, представена от frognews.

Абсолютен фашизъм – това определение употребява депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов във връзка на публикувания в общественото пространство план на български закон " Магнитски ", подготвян от вицепремиера Асен Василев. Такъв план не е обсъждан с Има Такъв Народ, не сме го виждали и не ни е изпращан, обявиха депутатите на Слави.

„ Ако изобщо това е минало през мозъка на някой перверзен политик, това е безспорен фашизъм ”, съобщи Балабанов. Той подсети, че са се изправили против бившето статукво, което беше трансформирало институциите в бухалки. Сега се предложила същото.

Надявам се единствено да е обсъждано във въздуха и да не е използвано, по този начин без съд и присъда не може, безапелационен бе Балабанов. Има Такъв Народ ще бъдат безапелационни.

Експертът на Има Такъв Народ и някогашен народен представител Николай Радулов пък обвърза този проектозакон с тежката за обединението тематика за ветото на Северна Македония. Той видя в плана опасност за тези, които не са съгласни безусловно абсолютно да се започват договарянията с РСМ.

Снимка: Стоп кадър, Евроком

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР